• Viktigt meddelande:

    Ett misstänkt farligt föremål har hittats i Upplands-Bro nordväst om Stockholm. Boende i närheten av kommunhuset i Kungsängen ombeds stanna inomhus tills vidare. Läs mer

”Det är en stor ära att få komma till Karlskrona”, sa Phil Horsky när han presenterades i maj i år. Foto: Magnus Arwidson/TT

Horsky lämnar KHK: ”Känt mig ensam och stressad”

Uppdaterad
Publicerad
Med bara elva dagar till hemmapremiären mot Björklöven väljer Karlskrona HK:s huvudtränare Phil Horsky att bryta avtalet. Orsaken uppges vara kopplad till Horskys familj.

Phil Horsky presenterades som ny tränare i början av maj och har fram till nu lett laget under förberedelserna inför årets Hockeyallsvenska. Men i dag valde tränaren att bryta kontraktet. Enligt klubben handlar det om familjerelaterade orsaker.

– Det är alltid olyckligt när det sker förändringar nära inpå säsongen, men vi har valt att tillmötesgå Phil i hans önskan att lämna, säger klubbchef Per Rosenqvist.

Stress bakom beslutet

Horsky själv menar att situationen i Karlskrona till slut blev ohållbar:

– Jag har känt mig väldigt stressad. Och med familjen på annat håll har jag varit ganska ensam i den känslan. Det var ett oerhört tufft beslut att ta, men det fanns till slut inget alternativ. I helgen bestämde jag mig. Det är för både min och familjens skull, säger han.

Horsky betonar att beslutet inte bottnar i missnöje eller konflikter med Karlskrona HK:

– Tvärtom, klubben har gjort det bästa för mig och jag vill tacka för visad hänsyn. Jag kände verkligen att vi hade något stort på gång rent hockeymässigt, men stressen jag känner gör det omöjligt att fortsätta. Tyvärr är det så.

Vad ska du göra nu?

– Jag vet inte. Just nu känns det bara...tomt. Jag har ingenting planerat alls.

”Ingen paniksituation”

Arto Miettinen tar över huvudansvaret tills klubben har hittat en mer långsiktig lösning.

Arto var ett av flera alternativ till uppdraget som huvudtränare inför säsongen och nu har han sagt att han under en period är beredd att axla det ansvaret. Jag upplever inte att vi hamnat i någon paniksitaution, säger Per Rosenqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer