Polisen har även tidigare ryckt ut till servicekontoret. Foto: Jerker Hagman/SVT

Polisutryckning till servicekontor i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Polisen gjorde en utryckning till servicekontoret i centrala Karlskrona på torsdagseftermiddagen. Personalen aktiverade överfallslarmet efter att ha upplevt en hotfull situation.

Det var strax innan klockan 15 på torsdagseftermiddagen som polis och väktare fick larmet och gjorde en utryckning till platsen.

– En stökig person har varit hotfull och personalen tryckte på överfallslarmet. När patrullen kommer dit 15.03 var det lugnt på platsen. Vi är fortfarande på plats, sa polisens presstalesperson Patrik Fors strax efter klockan 16.

Personal på servicekontoret, som ligger på Stora Möllebacksgränd i centrala Karlskrona, har tidigare vid olika tillfällen utsatts för hot. Servicekontoret tar emot besökare till  Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten samt till Karlskrona kommuns arbetsmarknadsförvaltning.

Senare under eftermiddagen konstaterade polisen att personen som fick personalen att utlösa larmet tillåtits lämna lokalerna.

– Det som har hänt är att en man inne i Försäkringskassans lokaler har blivit upprörd och slagit näven i bordet. Inget brott är konstaterat och och ärendet är avslutat, sa polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.