Ali Kader (C) tillbakavisar anklagelserna om hot mot en politisk motståndare i Sölvesborg. Foto: Privat

Hotanklagade politikern: ”Det är en ren lögn”

Uppdaterad
Publicerad

Fritidspolitikern Ali Kader (C) förnekar att han mordhotat en politisk motståndare under utbildningsdagen i Sölvesborg.

– Jag är obekväm i debatten, men jag har aldrig hotat någon, säger han.

Centerpartisten Ali Kader väljer nu själv att ge sin version av händelsen som orsakat anklagelser om mordhot riktade mot en annan kommunpolitiker i Sölvesborg.

Kader förnekar bestämt att han hotat politikern – med medger att tonläget var högt när de två stötte ihop i samband med en fikarast under utbildningsdagen.

– Han uttalade upprepade könsord åt mig och jag blev chockad. Tyvärr svarade jag på samma sätt och det beteendet från min sida ångrar jag naturligtvis i dag. Men att jag skulle ha hotat någon är en ren lögn, säger Ali Kader.

Tänker inte ta timeout

Ali Kader är inne på sin andra mandatperiod som fritidspolitiker och beskriver sig själv som obekväm i den lokalpolitiska debatten.

– En del tycker nog att jag är jobbig och besvärlig och vill helst få bort mig från politiken, säger han.

Den aktuella händelsen fick i veckan Centerpartiets distriktsordförande Magnus Larsson att uppmana Ali Kader att ta timeout. Men den uppmaningen kommer inte att hörsammas.

– Jag ser ingen anledning till det. Det finns en agenda för att tysta mig och det kommer inte att hända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.