Marie Schmidt tävlar med sin tvååriga terrier Freja. ”Jag tror är mer uppmärksam på sina hundar i år”. Foto: Stina Sandström Visa alla (4)
Visa alla (4)

Hundägare: ”Jag tror alla har mer koll på sina hundar”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året stals tre hundar under den internationella hundutställningen i Ronneby. Det har gjort att flera hundägare i år är extra uppmärksamma.

En av de hundägare som var på plats i Ronneby under söndagen var Marie Schmidt som tävlade med tvååriga Freja som är en Irish soft coated wheaten terrier. Inför årets tävling har hon tänkt på förra årets händelse då tre labradorer stals mitt under hundutställningen.

– Det är ju våra familjemedlemmar och ägodelar så jag tror alla har lite mer uppmärksamhet över sina hundar. Att man inte lämnar dem i sina burar och går iväg en längre stund utan har koll på dem. Det tror jag många känner i år, säger Marie Schmidt, hunduppfödare.

Syskonen Hall från Hässleholm har även tagit sig till Ronneby i helgen för att tävla med sina leonbergers.

– Det ända är att man inte lämnar dem och det gör vi aldrig utan vi är alltid någon som är hos hundarna, säger Mats Hall, hundägare.

LÄS MER: Hundar stals mitt under utställning

Mats Hall tillsammans med sin Leonberger Macke. "Vi lämnar aldrig våra hundar" Foto: Stina Sandström

Under helgen har ungefär 2.400 hundar deltagit i utställningen och de har kommit både från Danmark, Norge, Finland och några från Centraleuropa. Hittills i år har har inga hundstölder inträffat vad arrangören känner till.

För att förebygga att samma sak skulle inträffa har det tagits vissa säkerhetsåtgärder.

– Vi har lite människor med gula västar som visar sin närvaro och vi talar om att det är viktigt att ha koll på sina prylar, säger Ove Johansson, ordförande Blekinge Kennelklubb.

LÄS MER: Efter hundstöld – mer synlighet på hundutställning

Foto: Stina Sandström

Arrangören hoppas och tror att helgen kommer att bli fri från hundstölder och menar att årets utställning har varit lyckad.

– Totalt sätt känns det jättebra och jag tycker vi har koll på läget och har gjort det bra, säger Ove Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer