Hundratals hundar intog Brunnsparken i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Över 2200 deltagande hundar av 219 olika raser deltog i årets nationella hundutställning i Ronneby Brunnspark i helgen. För domarna blev det ett tufft jobb att utse inte bara den vackraste hunden, utan även den friskaste.

Chihuahuor, pudlar och labradorer – i stort sett samtliga hundraser du kan tänka dig fanns i helgen på plats i Ronneby Brunnspark för att delta i hundutställningen.

– Ronnebyutställningen är en välkänd och välskött utställning på en av de bästa och vackraste utställningsplatserna, säger Göran Bodegård, pensionerad chefsläkare och numera internationell hunddomare.

Göran Bodegård har fått äran att kora utställningens Best in Show, alltså vackraste hund. Han är rutinerad hunddomare, och jämför det lite med sitt tidigare arbete.

– Att bedöma en hund är lite som att göra en läkarundersökning. Man går igenom hundarnas anatomiska uppbyggnad, men tittar också på deras sätt att kontakta. Det är väldigt viktigt att hundarna är intresserade och trevliga i temperamenten, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.