Hör hur några av tankarna i kön i klippet ovan. Foto: SVT/Henrik Friberg

Förväntansfullt i kön: ”Alla borde ta den”

Publicerad

Kön till vårdcentralen i Vedeby ringlar sig lång. Här erbjuds personer över 75 att vaccinera sig. Men då inte 1177:s bokningssystem fungerar så är det först på plats som gäller.

– I går var kön alldeles för lång, så jag tänkte att jag kommer tidigt idag, säger Roland Larsson som står först i kön.

Vårdcentralen öppnar för coronavaccinering klockan 12.00 men de första var redan på plats klockan 11.00. De som är skrivna på vårdcentralen har fått ett brev att det finns möjlighet att vaccinera sig under veckan. Och det är många som tar chansen.

– Det känns bra att få ta den första sprutan. Jag tycker vi alla ska ta den, säger Anita Bergdahl.

Dagens väder är mer behagligt än gårdagens. Då fick de i kön utstå både hagel och kyla. Men trots solsken och att de som står i kön snart ska få sin första dos vaccin är flera kritiska till hur det har skötts.

– Jag tycker det här systemet är dumt. När min man skulle vaccineras fick han en ungefärlig tid, det var mycket bättre, säger Anna-Lena Nilsson.

Hör fler tankar från de i kön som väntar på sin första dos i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.