Vännerna Lena Forssjö och Börje Westling har rest till Ronneby för att fira midsommar. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Här firar hundra singlar midsommar ihop i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

På midsommarafton samlas 100 singlar för att spendera midsommarhelgen tillsammans i Ronneby.

– Vid midsommar och nyår är man ganska ensam, så det är en bra helg att resa bort och träffa andra människor, säger Börje Westling.

I nästan 20 år har Helén Andersson sammanfört singlar från hela Sverige. När det nu vankas midsommarfirande kommer hon till Ronneby.

Åldrarna är blandade och alla är välkomna. Denna midsommar ligger åldrarna på mellan 45 och 75 år.

Helén Andersson har sammanfört singlar från hela Sverige. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Hennes koncept går ut på att hon hyr hela hotell och syr ihop ett program med aktiviteter, mat, fest och utflykter. Intresserade singlar får anmäla sig. Hon har försökt göra arrangemang i Blekinge tidigare men har fått för dåligt gensvar. Nu gör hon alltså ett nytt försök.

Störst intresse bland kvinnor

– Om jag går ut någonstans är det mest par. Nu ville jag dansa och träffa singlar och ha en god gemenskap, säger Lena Forssjö.

– Lena och jag är inte ihop men vi har känt varandra ett tag och är goda vänner. Vid midsommar och nyår är man ganska ensam, så det är en bra helg att resa bort och träffa andra människor, säger Börje Westling.

Intresset är störst bland kvinnor, enligt Helén Andersson. Männen är färre och anmäler sig senare och för att få lika antal män och kvinnor över midsommar saknar hon 25 män.

Hon betonar att det inte handlar om dejtingträffar – det kan lika gärna vara att man söker nya vänner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.