Hundarna Lisa, Enzo och Leo stals under utställningen i Ronneby. Foto: Privat

Hundar stals mitt under utställning

Uppdaterad
Publicerad

I går eftermiddags stals tre labradorer inne i Brunnsparken – mitt under pågående utställning

Tre hundar av rasen labrador ska ha stulits från hundutställningen i Brunnsparken i Ronneby i helgen. En anmälan har upprättats hos polisen angående ”stöld av hund”.

– Det här är hemskt. Jag var runt i två tre timmar i går kväll och letade efter hundarna. I dag är jag så ledsen så jag har sjukskrivit mig, säger hundens ägare Rose-Marie Bjäreklint.

Aldrig hänt tidigare

Det är inte första gången hon ställer ut sina hundar och hon har aldrig varit med om något liknande tidigare.

– Jag har hört att man har blivit av med saker, men jag har aldrig varit med om att någon har stulit hundar, säger hon.

Polisen har inga spår efter förövaren elller förövarna, och har uppmanat Rose-Marie Bjäreklint att hålla utkik på Blocket om de läggs ut till försäljning där.

Det var under söndagen som den stora nationella hundutställningen hölls i Ronneby Brunnspark med över 2.000 tävlande hundar.

Ingen av de 30 funktionärer som jobbade under dagen har sett något misstänkt under utställningen.

– Det är väldigt tråkigt det som har inträffat. Tyvärr har vi ingen möjlighet att ha några vakter, utan kan bara vädja till hundägarna att ha ständig uppsikt över sina djur, säger Ove Johansson, ordförande i Blekinge Kennelklubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.