Mjällbys David Löfqvist jublar med lagkamrater. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Avspark kl 13 – avgörande om Mjällby AIF når Superettan

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 13 är det avspark på Gamla Ullevi i Göteborg. Då ska det avgöras om Mjällby AIF går upp till Superettan.

I den första av två kvalmatcher vann Mjällby på Strandvallen hemma mot Örgryte i onsdags med 2-1. I dag lördag är det dags för returmöte i Göteborg.

– Folk är väldigt taggade inför den här matchen. Det var synd att Örgryte fick in det där sista målet i onsdags, säger David Berggren, ordförande i Mjällbys supporterförening Sillastrybarna.

För att Mjällby ska kvalificera sig till Superettan krävs vinst eller oavgjort. Om både poäng och målskillnad är samma för de båda lagen efter lördagens match, räknas mål som är gjorda på bortaplan dubbelt.

Om lördagens matchresultat blir 2-1 till Örgryte, alltså samma resultat som i första kvalmötet, blir det förlängning i dagens match. Då spelas två nya halvlekar, 2 x 15 minuter. Om det fortfarande är lika mellan lagen, blir det straffläggning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.