I klippet berättar Ida Haglö om hur hon reagerade på åtalsbeskedet, och hur hon mått under den långa väntan. Foto: SVT

Ida om ockeråtalet: ”Storgrät när jag fick beskedet”

Uppdaterad
Publicerad

När Ida Haglö fick besked om åklagarens beslut att väcka åtal mot en av de tidigare ledarna på Panncentralen kom tårarna.

Nu hoppas hon att den stundande rättegången ska hjälpa henne att sätta punkt för den svåra tid hon haft efter att hennes sparkonto blev länsat på hundratusentals kronor.

Länge tvivlade Ida Haglö på om det skulle bli någon rättslig prövning efter det hon utsattes för sedan hon sökt sig till Panncentralen i Kungsmarken hösten 2019 i syfte att skaffa nya vänner.

Där blev hon i stället av med stora summor pengar som hamnade hos en av verksamhetens ledare – mannen som nu åtalas för grovt ocker.

Granskningen av Panncentralen

– Jag tänkte på det så sent som i går och funderade på om det fanns ytterligare uppgifter jag kunde lämna för att utredningen skulle bli klar, säger hon.

Hör mer om Idas reaktion i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet