Försvarsadvokat Filip Rydell ser anledning att överklaga domen mot mannen i Idafallet. Foto: SVT/Advokatbyrån Werner

Efter domen i Idafallet – försvaret överklagar

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern dömdes för grovt ocker efter att i flera månaders tid ha pressat Ida Haglö i Karlskrona på flera 100 000 kronor. Nu överklagar han domen.

Mannen, som är en tidigare ledare på Panncentralen i Karlskrona, dömdes för grovt ocker till villkorlig dom och dagsböter.

Men mannen och hans försvarsadvokat Filip Rydell håller inte med om tingsrättens bedömning.

– Han lastas för ganska mycket som han inte har inblandning i. Han har fått en gåva som uppgår till en liten del av det totala beloppet, resten har gått till andra personer, som lämnats frivilligt. Så det har inte skett något brott i den delen, anser min klient, säger Rydell.

Det är oklart när fallet tas upp i hovrätten, men enligt försvarsadvokaten kan det ta upp mot månader.

Försvaret har övervägt att överklaga sedan domen föll i början av april.

”Kommer må ännu sämre”

För Ida Haglös målsägandebiträde advokat Björn Attnarsson kommer inte överklagandet som någon överraskning, men han tycker att det är tråkigt.

– Nu kan hon inte få ett avslut i det här. Nu blir det en ny process med viss anspänning hängande över henne, som hon redan haft länge. Hon kommer nu att må ännu sämre av det här, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet