Hör Sven Björkander, ordförande IFK Karlskrona, berätta om hur man använt pengarna. Foto: SVT/Henrik Friberg

Förening fick 320 000 för integrationsprojekt – använt pengarna till annat

Uppdaterad
Publicerad

Förra året fick IFK Karlskrona 320 000 kronor till ett integrationsprojekt. Men på grund av pandemin har barn från olika skolor inte kunnat träffas och träna. Ändå finns bara 90 000 kronor kvar.

I ansökan skrev klubben att man med hjälp av pengarna bland annat skulle starta gemensamma träningsgrupper med elever från olika skolor i Karlskrona. Dessutom satte man ett mål att engagera 15 föräldrar ideellt genom barnen samt starta minst två nya träningsgrupper för barn.

Kommunen nappade på idén och IFK Karlskrona fick 320 000 kronor för att genomföra projektet, som skulle vara fram till och med i höst.

– Vi har inte kunnat blanda klasserna på grund av pandemin och vi har inte kunnat fullfölja vårt arbete med att engagera föräldrar, men förberedelserna är gjorda. Vi har dessutom bjudit in till två nya träningsgrupper två gånger men fått ställa in i sista sekund på grund av pandemin, säger Sven Björkander, ordförande IFK Karlskrona.

Ingen integration

Att klasserna inte blandas innebär i praktiken att ingen integration kunnat ske mellan eleverna från de olika skolorna.

Trots det anser Sven Björkander att pengarna gått till rätt saker.

– Många projekt ändrar riktning under resans gång. Det viktigaste är att man håller fast vid sitt mål och fortsätter jobba mot det, säger han.

Men du känner att pengarna gått till rätt saker?

– En del av pengarna har gått till rätt saker och en del av pengarna har gått till verksamheten i IFK Karlskrona, säger Sven Björkander.

Välkomnar granskning

Han räds inte en närmare granskning av projektet.

– Jag tycker det är bra att man gör en mer nogrann granskning. Jag är inte orolig över att man ska anse att vi har använt pengarna fel, säger Sven Björkander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.