Foto: SVT/Stina Sandström

Inbrott i socialtjänstens lokaler – mobiler och datorer saknas

Uppdaterad
Publicerad

Datorer och mobiltelefoner saknas efter ett nattligt inbrott i socialförvaltningens lokaler på Norra Kungsgatan i Karlskrona. Nu ska kommunen utreda om sekretessbelagd information felaktigt kan ha lagrats i någon av datorerna.

– Nu inventeras vilka datorer, mobiltelefoner och eventuellt annat material som har stulits och vilka skador inbrottet inneburit, säger Per Jonsson, informationssäkerhetsansvarig, i ett pressmeddelande.

Information om exempelvis personuppgifter och annat som kan knytas till enskilda klienter får enligt regelverket inte lagras i förvaltningens datorer – men att så ändå skett kan inte helt uteslutas.

– Vi ska nu identifiera vilka datorer som stulits för att sedan försäkra oss om att det inte funnits lagrad information, säger Per Jonsson.

Karlskrona kommuns IT- avdelning arbetar för att hitta lösningar för att få fram nya datorer och mobiltelefoner så att verksamheten kan komma igång som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.