Inbrott på frisörsalong – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En frisörsalong i Karlskrona blev under onsdagsförmiddagen utsatt för ett inbrott. Tack vare väktarbolagets övervakning kunde polisen känna igen mannens signalement. Mannen greps av polispatrull kort efter inbrottet en bit ifrån platsen.

Polisen skickades till Norra Smedjegatan i Karlskrona med anledning av ett pågående inbrott i en frisörsalong.

Larmet kom från väktarbolagets larmcentral som i kameror kunde se att en man hade tagit sig in i salongen. När den första polispatrullen kom fram till platsen hade mannen försvunnit från platsen.

Kunde senare gripas

Polisen hade ytterligare en patrull på väg till brottsplatsen och på vägen dit anträffade de en man i 55-årsåldern, som stämde överens med det signalement som fanns tack vare övervakningskamerorna.  Där och då greps han misstänkt för inbrottet.

– Det är oklart om något saknas, det ska personalen kontrollera. Men vad jag kan se så hittades inget stöldgods på honom vid gripandet i alla fall, om han inte dumpat det på vägen, säger Jimmy Modin på polisens ledningscentral under torsdagsmorgonen.

Två bostadsinbrott i Ronneby

Under onsdagsnatten var det även inbrott i två olika bostäder på gator mitt i centrala Ronneby.

På en av adresserna, Gustaf Arnolds gata, har någon tagit sig in i en lägenhet och tagit elektronik och kläder. På en tvärgata, Gångbrogatan, skedde ytterligare ett inbrott men där ska polisen göra en brottsplatsundersökning under dagen för att konstatera vad som har stulits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.