Området i Bastasjö som planeras att bebyggas är närmare 4,9 hektar. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Infekterade tomtfrågan tillbaka hos kommunen – efter miss

Publicerad

Besked om de fem planerade villatomterna i Bastasjö dröjer.
Men det inte grannarnas protester som bromsar ärendet.
I stället är det en miss från kommunens sida.

Bakgrunden till det infekterade läget i Bastasjö är den markaffär som genomfördes 2013. Då sålde Karlskrona kommun ett område mark till två privatpersoner. Först senare stod det klart att ägarna tänkte använda delar av marken till villatomter – och då kom också kritik från grannar och intillboende.

Kommunens beslut överklagades till länsstyrelsen av både privatpersoner samfällighetsföreningen och i veckan fattades beslutet att skicka tillbaka ärendet till miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Orsaken är en formaliamiss: samfällighetsföreningen hördes aldrig i ärendet innan beslutet fattades och därför måste kommunens handläggning göras om.

– Vår tolkning är att länsstyrelsen inte tagit ställning i sakfrågan. Det här handlar om formalia och då får ärendet ha sin gång, säger Patrik Stjernlöf, ordförande i Bastösjövägens samfällighetsförening.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer