Tobias Nordahl ser fram emot matchen mot Aranäs. Foto: Bildbyrån

Inför ödesmatchen: ”Känner mig lugn och harmonisk”

Uppdaterad
Publicerad

Sista omgången i Handbollsligan och HIF Karlskrona har allt i egna händer om de ska trilla ur eller säkra en kvalplats för fortsatt spel i handbollens högsta liga.

– Det är de här stora matcherna med stor publik nu i slutet som man verkligen vill spela, så jag känner mig lugn och harmonisk inför matchen, säger Tobias Nordahl, vänsternia.

När HIF Karlskrona förra veckan slog OV Helsingborg lämnade man direktnedflyttningsplatsen till skåningarna. För att behålla kvalplatsen behöver HIF Karlskrona ta minst en poäng i onsdagens match mot Aranäs.

– Vi vet vad som krävs och har varit i denna situationen förr. Vi har haft många matcher där det har varit vinna eller försvinna så där tror jag att vi känner oss ganska säkra, säger Gustaf Hallén, mittnia.

Carl Ekberg, Tobias Nordahl och Gustaf Hallén från HIF Karlskrona. Foto: SVT

”Spelar för våra jobb”

Att hålla sig kvar Handbollsligan betyder mycket för spelarna.

– Vi spelar ju för våra jobb många av oss och vi vill verkligen att Karlskrona ska vara kvar i högsta ligan. Vi har kämpat en hel säsong och det har varit tungt. Att vi nu får chansen på hemmaplan sparka oss ett steg närmare att vara kvar, det är en jäkligt bra situation för oss, säger Gustaf Hallén. 

Behöver tuffare försvarsspel

Även om laget vann mot OV Helsingborg har den nya tränaren Sebastian Seifert tagit över ett lag som är nära att trilla ur Handbollsligan för tredje året i rad.

– Det gäller att fortsätta jobba hårt, men jag tror inte att det är så mycket som behövs förändras för att ta fler poäng. Det är ju att ha lite mer disciplinerat anfallsspel och tätare och tuffare försvarsspel. Då tror jag att vi kommer ta många fler poäng, säger mittsexan Carl Ekberg.

Om laget skulle trilla ur högsta ligan är målet från ledningen glasklar. 

– Skulle det hända mot förmodan då är det ett återtåg som gäller. Då kommer vi jobba stenhårt för att ta oss tillbaka, säger Örjan Nilsson, ordförande HIF Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.