David Ronnefalk är redan revanschsugen och siktar på guld om ett år, när VM körs i Italien.

Ingen VM-succé för radiobilsmästaren

Uppdaterad
Publicerad

I somras vann 17-årige karlskronabon David Ronnefalk ytterligare en pokal när han tog hem Europamästerskapet i radiostyrda bilar. Och i förra veckan kom han hem från VM i USA. Men det blev ingen ny trofé att ställa i ett redan välfyllt rum.

De senaste fyra åren har han i Sverige varit rankad etta i den bränsle- och fyrhjulsdrivna klassen. Målsättningen inför VM i radiostyrda bilar i San Franscisco var därför hög. Men det var en något besviken 17-åring som i tisdags (i förra veckan) landade hemma i Karlskrona.

– Jag blev åtta i den tvåhjulsdrivna klassen och 18 i den fyrhjulsdrivna, så målet uppnåddes inte riktigt. Men man kan inte alltid prestera och man får hoppas att man lär sig av motgångarna, säger David Ronnefalk.

Året har ändå varit en framgång för 17-åringen. Förra året slutade han tvåa i Europamästerskapet och i år åkte han till franska Reims för att ta revansch.

– Ja, det är den största framgången så här långt i karriären. I år var det mest att komma dit och ta revansch och det lyckades jag med.

Samtidigt som han åker världen över för att tävla läser han andra året på gymnasiet.

– Jag har hela tiden haft en jättebra relation med lärarna, så det har fungerat bra att både tävla och studera samtidigt.

Drömmen är att kunna tjäna pengar på intresset i framtiden, något som bara ett femtiotal gör idag. Och så var det det där med VM.

– Nästa år går VM i Italien och jag kommer satsa allt för att vinna.

Vinner du?

– Ja, säger David Ronnefalk och skrattar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.