• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Både socialt och ekonomiskt känns det på ön att festivalen inte blir av” – hör Anders Högelius från Hasslös idrottsförening berätta om hur den inställda festivalen påverkar föreningen. Foto: Pressbild/SVT

Inställd festival drabbar Hasslöförening – stöttas av öborna

Publicerad

Hasslös idrottsförening har drabbats hårt under coronapandemin. Förutom inställda matcher och ungdomstävlingar ställdes i år Hasslöfestivalen in – en helg som genererar större delen av föreningens årliga inkomst.

Hasslöfestivalen, som skulle varit i helgen, fick ställas in i år på grund av coronapandemin vilket påverkar idrottsföreningen på Hasslö hårt.

– Det är en stor del av föreningens inkomster som kommer från Hasslöfestivalen och det är en viktig samlingspunkt eftersom det engagerar många i föreningen. Både socialt och ekonomiskt känns det på ön att festivalen inte blir av, säger Anders Högelius, ungdomsledare Hasslö Goif.

Många stöttar föreningen

Istället för att hjälpa till under festivalen anordnade idrottsföreningen i år ett motionslopp under lördagen.

– Vi gjorde detta både för att samla in pengar till ungdomssektionens arbete men även för att gynna motionerandet på ön, säger Anders Högelius.

Många hasslöbor var med i loppet för att stötta föreningen.

– Alla har uttryckt tacksamhet för att vi arrangerat det här och många hasslöbor engagerar sig för föreningen, säger Anders Högelius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet