Foto: SVT

Inte lägre hastighet mellan Lösen och Jämjö

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket vill sänka hastigheten på E22 mellan Lösen och Jämjö. Men förslaget har avslagits av Utvecklingsnämnden i Region Blekinge.

Trafikverket vill sänka hastigheten på E22 mellan Lösen och Jämjö i Karlskrona kommun. Anledningen är att de vill sänka hastigheten på alla vägan utan mitträcke där minst 2 000 fordon kör per dygn.

I dag är det 90 kilometer i timmen på sträckan, Trafikverket vill se att det blir 80.

Men under Region Blekinges utvecklingsnämnds senaste möte avslogs förslaget, skriver BLT.

Skulle påverka kollektivtrafiken

Enligt tidsplanen är det tänkt att nya E22 mellan Lösen och Jämjö ska börja byggas år 2021. Regionala utvecklingsnämnden vill att hastigheten förblir oförändrad på sträckan fram tills att vägen börja byggas.

De menar att 80 istället för 90 kilometer i timmen skulle innebära längre restider för kollektivtrafiken. Man uppmanar i stället Trafikverket att på alla sätt påskynda ombyggnaden av vägen, då det skulle ge den mest optimala nyttan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.