Isabelle Olsson, 24, lämnar nu Mörrum för Göteborg och jobb inom restaurangbranschen.

Isabelle Olsson avslutar konståkningskarriären

Uppdaterad
Publicerad

Konståkerskan Isabelle Olsson, 24, tvingas avbryta sin karriär efter en envis fotskada. Ett beslut som var väldigt svårt att ta.

För två år sedan skadade Isabelle Olsson foten, och trots operation och lång behandling har hon nu tagit det tuffa beslutet att lägga ner sin karriär.

– Senaste halvåret har läkarna sagt att foten inte tål belastningen, och inte kommer att göra det. Nu har jag också insett att det inte kommer gå, det gör för ont i foten, säger Isabelle Olsson.

Karriären ledde bland annat till en 16:e plats på EM i Budapest 2014, ett SM-silver och tre SM-brons. Men hennes stoltaste ögonblick skedde i fjol.

– Det var när jag vann elitseriefinalen på hemmaplan i Mörrum förra året. Så det känns ändå skönt att ha avslutat på topp, men det är tråkigt att det inte blev mer.

Hur svårt var det att ta beslutet?

– Det har varit extremt jobbigt. Det här har varit hela mitt liv i 22 år. Men nu känns det som att jag har accepterat det, och jag har fått otroligt mycket stöttning från familj och vänner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.