Ulrika Widgren testar en av länsstyrelsens kajaker, som de ska använda sig av i arbetet. Foto: Länsstyrelsen.

Kajaker ska underlätta arbetet för länsstyrelsen

Publicerad

Länsstyrelsen i Blekinge har köpt in två kajaker som de ska använda i sitt inventeringsarbete. En satsning som är unik, enligt initiativtagaren.

– Vad jag vet har ingen annan länsstyrelse köpt in kajaker, för att underlätta arbetet, säger Ulrika Widgren, naturvårdshandläggare på länsstyrelsen.

Kajakerna ska användas i samband med inventeringsarbetet i skärgården och sjöarna i länet, där det är svårt att ta sig fram.

– Det är ofta som vi ska ta oss fram på åar, där det är trångt och svårt att ta sig fram. Då måste vi ha en kajak, säger Ulrika Widgren.

Du tog initiativet till det här, vad säger folk nu när det blev verklighet?

– Alla tycker det är väldigt bra och personligen tycker jag det är coolt. Och det här ger ju även medarbetarna möjligheten att ta en tur med kajaken på sin friskvårdstimme, så det är ju positivt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.