Ingmar Nordqvist, arrangör, har bara hört om en kameramässa i Stockholm utöver den i Bräkne-Hoby som hölls under söndagen. Foto: SVT/Stina Sandström

Fotofantaster fyndade gamla kameror på samlarmarknad

Uppdaterad
Publicerad

Lådkameror från 1920-talet, spegelreflexkameror, kompaktkomeror och mängder med objektiv. På söndagen kunde fotointresserade frossa i gamla kameror när en särskild kameramässa anordnades i Bräkne-Hoby.

För andre året i rad anordnades en kameramässa i Bräkne-Hoby där äldre kameror, objektiv och annan fotoutrustning såldes.

Utöver en kameramässa i Stockholm i vinter menar arrangörerna Folkets husförening att detta är den enda marknaden i landet som arrangeras enbart för fotografi.

– Här finns alla möjliga olika sorters kameror. Jag tycker besökarna verkar nöjda, säger Ingmar Nordqvist, arrangör.

Per-Allan Axén är en av säljarna på plats under söndagen. Han har tagit sig från Jönköping till Bräkne-Hoby för att sälja kameror som han samlat på sig i drygt 50 år.

– Det finns inte så många sådana här marknader i Sverige. Det tycker jag är synd för det finns ett stort intresse för det, säger Per-Allan Axén, säljare.

Kenny Andersson besökte mässan och köpte med sig ryska objektiv för några hundralappar. Foto: SVT/Stina Sandström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.