• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Michael Probst/AP

Karlshamn får en hundrastgård

Publicerad

Efter många diskussioner och flera vändor i fullmäktige kommer Karlshamns kommun nu att få en hundrastgård. Det skriver BLT.

Den planerade platsen för hundrastgården ligger vid bostadsområdet Rosenkällan. Området är strandskyddat, men kommunen har beviljats dispens. Nu börjar projektering och därefter upphandling. Det skriver Blekinge Läns Tidning. Hundrastgården ska utvecklas i samarbete med den lokala brukshundsklubben. Fritidsnämndens ordförande Andreas Saleskog (S) säger till BLT att han hoppas att hundrastgården hinner bli klar det här året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.