Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunalråd Per-Ola Mattsson (S) är inte nöjd med befolkningssiffrorna, samtidigt som karlshamsbon Laura Carlsson tycker att hon bor i en mysig stad. Foto: Towe Olsson/SVT

Karlshamn ökar mest i Blekinge – men kommunalrådet vill se fler invånare

Publicerad
Karlshamn drar vinstlotten när det handlar om vilken kommun i länet som kommer att öka mest i befolkning de kommande tio åren. Men kommunalrådet Per-Ola Mattsson (S) är inte nöjd.

Det är Statistiska Centralbyrån (SCB) som har tagit fram siffror på hur befolkningen i Sverige kommer att öka de kommande tio åren. I Blekinge är det Karlshamns kommun som är vinnaren, procentuellt sett.

– Det känns bra att vi ligger så bra till, men för min del är det för låga siffror, säger kommunalråd Per-Ola Mattsson (S).

Förväntas öka med 4,3 procent

Enligt SCB:s uppskattning kommer Karlshamns kommun att öka med 1 400 invånare, det vill säga 4,3 procent. Totalt handlar det om 33 900 Karlshamnsbor år 2030.

SVT Nyheter Blekinge har frågat några boende i staden vad som är bäst med Karlshamn.

– Det är en mysig stad och folk trivs här, säger Laura Carlsson.

Hör fler röster och kommunalrådet i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer