Magnus Gärdebring (M), oppositionsråd.

Oppositionen i Karlshamn vill stoppa bygget av ny träningshall

Uppdaterad
Publicerad

En ny träningshall för 120 miljoner kronor planeras i Jössaområdet i Karlshamn. Men nu säger den samlade oppositionen i Karlshamn nej till projektet och menar att det blir för dyrt.

– Karlshamn gjorde landets sämsta resultat förra året och det är inte läge att dra på sig fler kostnader, säger Magnus Gärdebring (M), oppositionsråd.

Under gårdagens kommunstyrelse i Karlshamn hanterades frågan om en ny träningshall i Jössa och den styrande koalitionen fick igenom att påbörja bygget av den nya träningshallen för en kostnad på 120 miljoner kronor.

Förutom detta väntas den årliga driften av hallen kosta 8,2 miljoner kronor något som den samlade oppositionen tycker blir för dyrt.

– Vi drar på oss kostnader som vi inte har täckning för. Antingen ska andra föreningar betala kostnaden för träningshallen eller så får skola- och omsorg göra det.

Under gårdagens sammanträde röstade därför M, L och KD nej till projektet och vill att det stoppas.

– Det här är inget vi jublar över att vi är tvungna att säga nej men vi har många tuffa besparingar vi måste göra i till exempel skolan och att göra detta i andra änden blir jättekonstigt, säger Magnus Gärdebring.

Den styrande koalitionen fick under gårdagen stöd av Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet och den nya hallen ser ut att bli verklighet.

– De trycker igenom detta så ser det ut att bli så men vi kommer försöka agera så länge det är möjligt, säger Magnus Gärdebring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.