Karlshamnspolitiker hemma efter huliganattack

Karlshamnspolitikern och Malmö FF-supportern Magnus Gärdebring hamnade mitt i veckans huligantumult i Ukraina. I dag är han hemma igen och nu berättar han om skräckupplevelsen.

När han såg paniken i SVT:s reporter Chris Härenstams ögon vände han sig om och upptäckte närmare 50 maskerade män som kom rusande mot honom. Han la då benen på ryggen och gömde sig bakom en flakbil, sedan sökte han skydd i en resebyrå.

– Jag blev rädd, men är glad att jag klarade mig, säger Magnus Gärdebring, som nu är hemma från Lviv i Ukraina.

Flera misshandlades

I tisdags hade hundratals Malmö FF-supportrar samlats på en pub inför matchen mot Sjachtar Donetsk.

– Flera MFF-supportrar blev slagna av huliganerna, en av dem fick en flaska i huvudet, säger Magnus Gärdebring.

”Får inte hända”

Enligt honom så var det inte anhängare till Sjachtar Donetsk som låg bakom attacken, utan andra huliganer. Han är glad att vara hemma och säger att han är kritisk till hur ukrainska myndigheter agerade.

– Sådant här får ju inte hända och hade det bara funnits en handfull poliser på plats hade det här aldrig hänt. Men sedan ska man ju komma ihåg att polisen i Ukraina och Sverige inte fungerar på samma sätt. Däremot agerade MFF mycket bra som hyrde in en buss som tog oss ifrån arenan efter matchen. Nu känns det skönt att det här är över och jag är glad att vara hemma.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer