Foto: SVT

Karlskrona får besök av 800 sjömän

Publicerad

Två Natostyrkor med besättning kommer till Karlskrona på fredag. Ombord finns 800 sjömän som ska vila upp sig över helgen.

Det rör sig om tre stora fregatter och sex mindre minröjningsfartyg, skriver BLT. Sju av fartygen lägger till vid kajen i Handelshamnen och två vid Verkö hamn. De 800 sjömännen ombord ska vila upp sig inför vidare resor.

– Det är ett stort besök och det ligger en omfattande administration bakom. Samtliga nationers ambassader har ansökt hos svenska regeringskansliet för att få tillstånd att komma hit, säger kapten Stefan Norlin, stabsofficer på Marinbasen i Karlskrona till BLT.

I samband med besöket har Försvarsmakten fattat beslut om att Handelshamnen samt hamnen i Verkö blir skyddsobjekt under besöket. Det innebär restriktioner för besök av allmänheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer