Mordet på Yara 2014 berörde många Karlskronabor – och medlemmarna i Varg är inget undantag. Foto: SVT

Varg släpper nytt – sjunger om Yaramordet

Publicerad

Rockbandet Varg från Karlskrona släpper sin nya skiva ”Det stora oväsendet”. På skivan finns ”Ondskan”, en låt som handlar om mordet på Yara.

– Det kändes viktigt att belysa. Nu har det gått en tid och händelsen finns kvar i folks medvetanden. Det är viktigt att inte glömma bort, säger David Blome, gitarrist och producent i Varg.

Mordet på Yara 2014 berörde många Karlskronabor – och Vargmedlemmarna är inget undantag.

– Hela historien om ett barn som blir bragt om livet, och att samhället inte kan skydda henne. Det är så många instanser som gör fel. Oerhört tragiskt.

Bandets trummis Filip Mathiasson håller med.

– Det är viktigt att få ut budskapet, att man ska stå på sig, säga ifrån och våga vara lite jobbig. Det behöver inte vara fel när det handlar om mindre barn.

En politisk skiva

Varg ryggar inte för att skriva politiska texter. Den nya skivan ”Det stora oväsendet” är till exempel döpt efter häxprocesserna i Sverige på 1600-talet.

– Nästan alla låtar handlar om en händelse eller ett samhällsproblem. Mycket av låtskrivarprocessen handlar om att vi diskuterar vad vi tycker om saker och vad som borde belysas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Yara

Mer i ämnet