Patric Henriksson, Shuqin Xue och Elenor Fristedt är alla krögare och kaféägare vars verksamheter påverkas av rådande restriktioner. Foto: Konrad Olsson/SVT

Krögare om nya restriktionerna: ”Slår hårt mot oss”

Publicerad

På onsdagen presenterade regeringen förslag på nya hårdare restriktioner för att stoppa smittspridningen i samhället. Förlaget innebär att restauranger samt kaféers öppettider ska begränsas till 20.30 oavsett om de serverar alkohol eller ej.

– Det slår hårt mot oss ännu en gång, säger Elenor Fristedt som driver kafé i Karlskrona.

Elenor Fristedt tror inte att kafébranschen kommer att påverkas så hårt av de föreslagna restriktionerna, då många redan stänger tidigt.

– Men det påverkar oss i nästa led då vi har samarbeten med restauranger, säger hon.

Corona i Blekinge

De  föreslagna restriktionerna kommer inte med något planerat eller temporärt slutdatum. Det gör att krögaren Patric Henriksson redan nu ser de kommande två månaderan som förlorade.

– Mars och en stor del av april ryker antagligen också. Jag skulle inte bli förvånad om man kommer låta det pågå fram tills att det blir varmare ute, säger Patric Henriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet