Sisyfos-backen är ett återkommande inslag i Mästarnas mästare. Om det ingår i den lokala Karlskrona-varianten återstår att se. Foto: Janne Danielsson/SVT

Karlskronas storklubbar möts i lokalt Mästarnas mästare

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsläktarna står tomma och näst intill all elitidrott har pausats på grund av coronapandemin. Därför tar nu Karlskronas idrottsklubbar till ett lite annorlunda grepp och anordnar en lokal variant av SVT-programmet Mästarnas mästare.

Totalt kommer sex lag göra upp i ”Sportduellen Karlskrona”, som programmet kallas – HIF Karlskrona, FK Karlskrona, Sjöstaden DF, FBC Karlskrona och Karlskrona HK:s dam- och herrlag.

– Publiken i Karlskrona behöver bjudas på härlig tävling i dessa tider. Vi tror och hoppas att Sportduellen kommer att ersätta lite av det suget som finns ute på stan, säger initiativtagaren Jens Harrysson, i ett pressmeddelandet.

Tävlingarna är inspirerade av Mästarnas mästare, och programmet kommer att sändas i mitten av maj. Intäkterna kommer delas ut till de fem olika föreningarna.

– Det råder ett stort sug efter både idrott och det engagemanget som idrotten skapar, det märks inte minst i vår arbetsgrupp, där vi från idé till slutprodukt endast haft två veckor, säger Bibbi Svensson, Sjöstaden DF, i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet