Foto: TT

Kastade ankare och golfklubbor mot polisen under biljakt – två åtalas

Publicerad

Under en biljakt kastades ett ankare, golfklubbor och verktyg mot en polisbil. Nu åtalas två män för flera brott.

Det var i december 2019 som polisen , vid 02-tiden på natten i Sölvesborg, försökte få stopp på bilen som de två männen färdades i. Bilföraren försökte köra ifrån och en biljakt påbörjades till Bromölla och sedan tillbaka till Sölvesborg.

Under färden kastades saker ut mot polisbilen, bland annat ett ankare, golfklubbor, bilbatteri och olika verktyg. I Sölvesborg kunde polisen preja bilen av vägen och de två männen, som är i 30-årsåldern greps.

Mannen i passagerarsätet som kastade saker mot polisen åtalas nu för försök till grov misshandel och narkotikabrott. Bilföraren åtalas bland annat för grov vårdslöshet i trafik då han under biljakten bland annat körde mot enkelriktat och över gång- och cykelbanor. Han åtalas även för narkotikabrott och rattfylleri.

Bilföraren erkänner delar av åtalet, och passageraren vidgår vissa omständigheter men nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.