Foto: Bildbyrån

Kastade fotboll i ansiktet på skolelev – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En Ronnebykvinna i 45-årsåldern misstänks för ofredande mot barn, då hon i september ska ha kastat en fotboll i ansiktet på en elev i sjätte klass.

Det var i början av september som några elever spelade fotboll på skolgården på en skola i Ronneby kommun. En kvinna i 45-årsåldern skulle köra och lämna sin son på skolan. Fotbollen råkade sparkas över staketet och träffade kvinnans bil, just när de passerade skolgården. Kvinnan stannade bilen och for ut ur den.

När en av pojkarna, en elev i sjätte klass, gick mot staketet för att ta emot bollen, ska kvinnan enligt polisens förundersökning ha skrikit åt pojken: ”Är du dum i huvudet?”.

Sedan ska hon ha tagit upp bollen och kastat den i ansiktet på pojken. 

Händelsen polisanmäldes av rektorn på skolan. Kvinnan bär nu en delgiven misstanke och åtalas för ofredande mot barn, men hon nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.