Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Festivalmaten är en snårig djungel. Här guidar kebabkungen Viktor Skatt dig genom kebabpizzans viktigaste element. Foto: SVT/Henrik Friberg

Kebabkungen Viktor Skatts guide – så skapar du din egen festivalpizza på Sweden Rock

Uppdaterad
Publicerad

Han är landets ledande expert på kebabpizza. Så när Viktor Skatt, 33, kom till Sweden Rock ville han förstås genast testa utbudet. Det slutade med att han monterade en egen – byggd på älg.

Han kallas inte oförtjänt för kebabkungen, har en egen kebabsvarv hemma i köket i Göteborg och har slagit stort i sociala medier med sina detaljerade recensioner av kebabpizzor.

Mer än en måltid

Hittills har han testat närmare 200 olika varianter – främst i västra Sverige. För Viktor Skatt är kebabpizza inte bara en rejäl måltid. Det är mer än så.

Sweden Rock Festival

Med vetenskaplig precision bedömer han allt från tätheten på köttet, såsen, krispigheten, besticken, salladen och storleken.

– Jag försöker att äta en i veckan åtminstone. Men nu börjar pizzabagarna att känna igen mig och därför är jag ibland förklädd när jag är ute och testar, säger Viktor Skatt.

Bygger egen variant

Men på Sweden Rock Festival är utbudet av den klassiska kebabpizzan magert – pizzan får här ofta stå tillbaka för hamburgare och langos.

Så därför byggde kebabkungen från Göteborg tillsammans med SVT en alldeles egen variant: Älgkebabpizzan.

Se resultatet och hör mer om Viktor Skatts pizzafilosofi i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet