Paula Gullbing Foto: Privat

KHK-coach kritisk efter beskedet

Uppdaterad
Publicerad

Mentala coachen Paula Gullbing är kritisk till KHK efter beskedet att Charlotte Gustavsson lämnar.

Paula Gullbing fungerar som mental coach till KHK:s damer och J20-laget. Efter beskedet att Charlotte Gustavsson lämnar klubben ger hon röst åt sin besvikelse i en KHK-grupp på sociala medier.

”Charlotte var en av de riktigt bra ledarna i KHK. Men fy för att vara en stark ledare och dessutom kvinna i denna organisation som är styrd av män som kör ”vårt sätt eller inget” ”så här har vi alltid gjort”. Urgamla traditioner råder”, skriver Paula Gullbing i sitt inlägg.

Hon hoppas på att en ny generation ledare snart tar över.

”Charlotte fick med säkerhet slåss mot att rensa gammal skit, och sen få skit för det. Längtar tills de yngre killarna och tjejerna börjar ta plats och skapa en ny hållbar struktur”.

SVT Nyheter Blekinge har varit i kontakt med Paula Gullbing som i nuläget inte vill utveckla sin kritik mot klubben ytterligare.

För Karlskrona HK:s styrelseordförande Tobias Larsson kommer Gullbings kritik som en överraskning.

– Det här kommer som en nyhet för mig och därför har jag också svårt att analysera den. Det får stå för henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.