KHK föll mot Skellefteå efter förlängning

Det blev förlust för Karlskrona HK när de mötte Skellefteå AIK i grundseriens sista match. Sebastian Ohlsson avgjorde matchen tre minuter in i förlängningen, som slutade 2-1.

Karlskrona var laget som såg ut att vilja mest. Skellefteå hade pucken mera men hamnade för det mesta i sarghörnen. Det var Karlskrona som var hetast framför målen och tog också ledningen i numerärt överläge efter 3.04.

Skellefteås spel i numerärt överläge är sönderläst av motståndarna vid det här laget och det behövdes spel fem mot tre i två minuter för att hemmalaget skulle kunna kvittera till 1–1 efter 7.29. Målet var en kopia av Karlskronas, skillnaden var att hemmaforwarden Adam Pettersson lyckades peta in returen från Karlskronamålvakten Johan Holmqvist.

Då hade Blekingelagets Kristoffer Söder strax innan ådragit sig matchstraff för huvudtackling på Skellefteåforwarden Andreas Wingerli, som dock kom tillbaka och kunde fortsätta matchen.

Det avgörande målet kom tre minuter in i förlängningen av Skellefteås Sebastian Ohlsson.

Kval till SHL

Direktkvalet till SHL avgörs i bäst av sju matcher. Mora ställs mot segraren i playoffserien, som avgörs mellan förloraren av den hockeyallsvenska finalen (Timrå–Leksand) och vinnaren av slutspelsserien i allsvenskan. Karlskrona, sist i SHL, möter vinnaren i den hockeyallsvenska finalen.

I den allsvenska slutspelsserien spelar AIK, Almtuna, Björklöven, Pantern, Oskarshamn och Södertälje. Vinnaren i en enkelserie över fem omgångar går till playoff, som avgörs i bäst av tre matcher.

Karlskrona inleder sin kvalserie den 25 mars medan Mora startar sin den 26 mars. De båda SHL-lagen har fördel av hemmaplan i en eventuell sjunde och avgörande match.