Foto: SVT

KHK:s klubbdirektör om ansträngda läget

Publicerad

Karlskrona HK:s ekonomiska läge är ansträngt, efter att de väntade publiksiffrorna uteblivit. Under fredagen höll klubbstyrelsen ett ekonomimöte för att diskutera lösningar.

Inför säsongen behövde Karlskrona HK gå åtminstone 300.000 kronor i vinst för att säkra elitlicensen till nästa säsong. Man utformade då en budget som utgick från fjolårets publiksiffror, som snittade på runt 4.000 personer. Men publiken har uteblivit i år.

– Vi ligger 400-500 personer back varje match. Så vi ligger efter, och det tror jag alla kan räkna ut eftersom det inte har varit fullt på läktaren, säger Charlotte Gustavsson, vd på KHK.

Hon vill inte ge några detaljer kring vad som diskuterades på fredagens möte, mer än att de nu jobbar på både kort och lång sikt för att säkra inkomsterna – och att inga löneutbetalningar ska vara hotade.

– Vi kommer behöva hålla i pengarna och tänka två gånger på varje inköp, men inga löner är i farozonen.

LÄS MER: Ödessäsong väntar för KHK – pengar saknas

En glädjande punkt är dock, enligt Charlotte Gustavsson, att restaurangverksamheten går över förväntan.

– Vi har en enorm uppsida på restaurangdelen, så där kan vi ta igen lite vilket är jättekul. Restaurangen är fullbokad för de kommande fem matcherna framöver, säger hon.

Ikväll tar Karlskrona HK emot Djurgården IF på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.