Foto: SVT

Kith Mårtensson (M) hoppar in som kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Efter valet sjukskrev sig Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg. Nu hoppar kommunstyrelsens vice ordförande Kith Mårtensson (M) in som ersättare under Erixons frånvaro.

Bara två dagar efter valet meddelade Sverigedemokraternas toppnamn och kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg Louise Erixon att hon sjukskriver sig efter en ”utmattande valrörelse”.

”Jag är en av dem som slitit över min förmåga och gjort allt för valseger, på alla nivåer. För mig har detta dock tagit ut sin rätt och jag kommer nu att behöva lite tid för att återfå styr på tillvaron. Tills vidare lämnar jag över till mina kollegor i SD Sölvesborg att hålla flaggan i topp,” skrev hon i ett inlägg på Facebook.

Stärka den politiska ledningen

För att stärka den politiska ledningen kommer nu Kith Mårtensson (M) ta över den del av arbetet som Erixon tidigare lett. Bland annat handlar det om att fatta beslut på delegationer och underteckna handlingar.

– Den enda förändring blir att jag får ha hennes möten nu. Jag har mer att läsa in mig på nu men jag brinner för detta så jag ser inte att det blir något problem, säger Kith Mårtensson (M).

Under Louise Erixons frånvaro kommer Sverigedemokraternas gruppledare Robert Lindén lägga mer tid på det politiska ledarskapet inom Samstyret för att stötta kommunstyrelsens vice ordförande.

Kith Mårtensson kommer ersätta Louise Erixon under hela hennes sjukskrivning. Men längst till och med 31 december 2022. Därefter kommer nyval av ordförande för kommunstyrelsen ske.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet