Kim Svensson berättar om klubbens förutsättningar att ha ett allsvenskt lag. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Klubbchefen: ”Måste diskutera Strandvallen med kommunen”

Uppdaterad
Publicerad

Sölvesborgs kommun äger Mjällby AIF:s anläggning Strandvallen och det kommer att krävas omfattande investeringar på den inför klubbens allsvenska spel.

– Men inte bara för att uppfylla allsvenskans krav, utan för att kunna fungera som en bra anläggning, menar klubbchef Kim Svensson.

Bland annat rör det sig om bättre belysning, större och fräschare omklädningsrum, men också möjligheten att kunna ta emot fler av klubbens lag inne på anläggningen.

Placeringen påverkar

Mjällby har säsongens sista match kvar borta mot Varberg nu på söndag. Det räcker med oavgjort för att MAIF ska sluta på en förstaplats i Superettan, men vilken placering de än får är de klara för allsvenskan.

Men i slutändan spelar placeringen stor roll för klubben. Potten pengar som laget får vid säsongens slut kan nämligen vara en hjälpande hand i rätt riktning för att klubben ska utvecklas vidare som organisation.

– Men det är inte bara för pengarna. Det klart att det alltid är roligare att vinna en serie, säger Kim Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.