Foto: Eric Risberg/AP

Knarkfabrik avslöjad i Norrbotten – koppling till Blekinge

Publicerad

En knarkfabrik i Norrbotten har sprängts av polisen. Enligt åklagare är narkotikafynden, sammanräknade med beslag i Blekinge, Stockholm och Uppsala som kopplas till samma härva, några av de största som har gjorts i Sverige.

Totalt har åtta personer häktats i härvan. Två av dem, båda från Blekinge, misstänks för synnerligen grova narkotikabrott och de andra sex för grova narkotikabrott.

Härvan har koppling till den tidigare avslöjade knarkfabriken i Blekinge.

Polisen i Norrbotten kontaktades för ett par månader sedan av avdelningen för grova brott i Uppsala, som ville ha hjälp med husrannsakan. I fastigheten hittades maskiner som förpackade narkotika i konservburkar och en maskin för vakuumförpackning, uppger en av poliserna för Norrbottens Media.

Amfetamin och cannabis hittades vid fastigheten. En större mängd kontanter har också beslagtagits när en person greps i södra Sverige.

– Målet handlar om väldigt stora mängder narkotika, säger åklagaren Tomas Eriksson till SVT Nyheter Norrbotten.

Förutom i Norrbotten har beslag gjorts i Blekinge, Stockholm och Uppsala och totalt har åtta personer häktats misstänkta för inblandning. Två personer, hemmahörande i Blekinge, har häktats för synnerligen grovt narkotikabrott och sex personer för grovt narkotikabrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt knarkfabrik

Mer i ämnet