Kniv som hittades i en buske i närheten av brottsplatsen. Foto: Polisens förundersökning

Fick kökskniv i nacken – bekant åtalas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk om en plånbok på ett studentboende i Karlskrona eskalerade och slutade med att en man blev knivhuggen i nacken med en kökskniv. Nu åtalas en 22-årig man för försök till mord.

Det var i början av oktober som ett bråk inträffade på ett studentboende i centrala Karlskrona. Orsaken var att en 22-årig mans plånbok blivit stulen. Han misstänkte att en av de andra personerna på boendet låg bakom stölden – och bråket slutade med att 22-åringen knivhögg den andra mannen i nacken med en kökskniv.

Polisen larmades till boendet och vittnen kunde snabbt peka ut den misstänkte 22-åringen som greps på platsen.

Fick uppsöka sjukvård

Offret skadades inte allvarligt men uppsökte senare vårdcentralen på grund av sin skada. Där dokumenterades att kniven hade gått genom både jackan och tröjan och gjort ett sår i huden.

Enligt åtalat var det tillfälliga omständigheter som gjorde att mannen inte blev mer skadad.

Fler åtalspunkter

I andra hand åtalas 22-åringen för grov misshandel för knivhugget.

Mannen åtalas även för grovt olaga hot för att ha hotat att döda två andra män som var på platsen. Dessutom ska han ha hotat samma män om våld i efterhand ifall de skulle göra en anmälan, vittna eller lämna uppgifter vid förhör.

22-åringen sitter häktad i väntan på rättegång. Han nekar till brott och menar att han inte knivhuggit mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.