Med denna kniv ska den 40-årige mannen hotat först en äldre kvinna, senare en yngre man. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Knivman åtalas – hotade personer i centrala Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas för att ha hotat två personer i Karlshamn med kniv. Först knuffade han omkull en äldre cyklist och riktade en kniv mot henne. Senare höll han kniven mot halsen på en man på Stortorget.

Det var lördagen den 7 augusti i år som den 40-årige mannen befann sig i Karlshamn, beväpnad med kniv.

Under förmiddagen gick han vid Jannebergsvägen i norra Karlshamn, där en kvinna kom cyklande förbi honom. Enligt åtalet knuffade då mannen omkull henne så att hon föll av cykeln och fick den över sig. Hon hamnade i diket och började blöda av fallet. Mannen ska då ha tagit fram en kniv och riktade den mot kvinnan.

Hon bad mannen att låta henne ta sig hem och då backade han sakta därifrån och hon kunde ta sig upp.

Höll kniven mot halsen

Senare på kvällen befann sig mannen i centrala Karlshamn. Tre män satt på några bänkar på Stortorget, då mannen kom bakom dem och höll kniven mot halsen på en av dem. Det ska ha gått flera minuter och samtidigt ska han ha sagt åt dem att ringa polisen och berätta vad som hände.

En av männen ringde då polisen som skickade flera patruller. Knivmannen greps och kunde senare häktas.

Ville hamna i fängelse

Enligt förhör har mannen uppgett att han vid tillfället var arg på grund av sin arbetsgivare som inte betalat ut hans lön. Han menar att han ska ha bett personerna ringa polisen så han inte skulle göra något dumt. Han berättar att han inte hade någonstans att ta vägen och ville därför hamna i fängelse, efter att ha sovit och ätit dåligt i flera dagar.

Nu åtalas han vid Blekinge tingsrätt för misshandel och olaga hot, samt ett fall av grovt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.