Foto: SVT

Två anhållna efter knivbråk vid gymnasieskola

Uppdaterad
Publicerad

Två tonåringar skadades i ett knivbråk vid en gymnasieskola i centrala Karlskrona. Ingen av dem har livshotande skador. Under kvällen kunde polisen gripa två personer som nu misstänks för mordförsök.

Det var vid halv två-tiden på fredagseftermiddagen som en knivskadad man i övre tonåren kom in på en polisstation i Karlskrona. Han fördes med ambulans till sjukhus med skärskador på kroppen.

En halvtimme senare spärrades en park av, i anslutning till en gymnasieskola i centrala Karlskrona, där brottet misstänks ha begåtts.

Där hittades även ytterligare en skadad tonåring. Ambulans kontrollerade den skadade personen, men han behövde enligt polisen inte föras till sjukhus.

– Det har varit bråk med någon form av tillhygge och en av männen har stick- och skärskador, som inte ska vara livshotande, säger Magnus Hansson vid polisen i Karlskrona.

Två anhållna

Under kvällen meddelar polisen att två personer i 18-årsåldern sitter anhållna i samband med händelsen och att brottsrubriceringen är försök till mord.

– Med tanke på skadorna och tillhyggen så rubriceras det som försök till mord, men det är möjligt att den ändras när utredningen fortsätter, säger Magnus Hansson.

De anhållna ska enligt polisen förhöras under lördagen.

Kommunen tystlåten

Det är oklart om de skadade männen eller de som sitter anhållna är elever på gymnasieskolan.

– Jag hänvisar de frågorna till polisen, säger Mats-Peter Krantz, gymnasiechef i Karlskrona kommun.

Vidtar ni några åtgärder i samband med händelsen?

– För tillfället gör vi inte det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.