Foto: SVT

Kommunalrådet: ”Behövs förändringar i ledningen”

Uppdaterad
Publicerad

Högsta ansvariga politiker har uttryckt sitt fulla förtroende för ledningen på funktionsstödsförvaltningen, trots kraftig kritik från anställda och enhetschefer. Nu menar kommunalrådet Magnus Larsson (C) att någon förändring i ledningen behövs.

Det var BLT som var först med att berätta att kommunalrådet Magnus Larsson som tidigare uttryckt sitt fulla stöd till ledningen på funktionsstödförvaltningen, menar att det behövs förändringar i ledningen. Hur de förändringarna kan se ut vill ha inte säga men menar att det fortfarande finns förtroende för förvaltningschefen Kristina Tercero.

– Vi har förtroende tills något annat meddelas men vi kommer behöva göra insatser för funktionsstödsförvaltningen. Det kan handla om att stärka upp befintlig ledning, säger Magnus Larsson till SVT Nyheter Blekinge.

Om förändringarna innebär att förvaltningchefen får lämna sin tjänst vill Magnus Larsson inte kommentera.

– Det är ett förändringsarbete som måste göras. Det kan behövas några nya ansikten i det här men exakt hur det är ska se ut funderar vi fortfarande på, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.