Foto: SVT

Kommunalrådet starkt kritisk till oppositionens krav

Uppdaterad
Publicerad

Karlshamns kommunalråd blir upprörd över dagens utspel från oppositionen. Per-Ola Mattsson (S) ställer sig starkt kritisk mot oppositionens förslag om att stoppa kommunens inköp av KRAV-certifierade produkter.

– Jag tycker inte att man kan dra en hel bransch över en kant bara för att någon enstaka lantbrukare misskött sig. Det finns säkert lantbrukare inom det konventionella lantbruket som missköter sig också. Det handlar om enskilda fall, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunalråd i Karlshamn.

Oppositionen menar att förtroendet för KRAV är förlorat och att inköpen av KRAV-certifierade produkter inte kan motiveras efter vad som visats i SVT:s granskning. Men kommunalrådet menar att det är helt fel väg att gå och ser inte att förslaget kommer gå igenom.

– Det är ett politiskt utspel på en hel yrkeskår. Det gör gör mig upprörd. Jag tycker att det är riktigt dåligt, säger Per-Ola Mattsson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.