Ronneby kommun har beslutat att avvakta med att höja föreningars avgifter på anläggningar och lokaler. Foto: SVT/arkiv

Kommunen vänder – höjer inte föreningstaxorna i år

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om att höja taxorna för de anläggningar som föreningslivet i Ronneby använder, blir inte av i år. Kommunstyrelsen har nu backat från nämndens beslut.

Det var förra veckan som det rapporterades om att taxorna i Ronneby skulle höjas, för de föreningar som hyr lokala ytor. Höjningen på fem procent var tänkt att genomföras till sommaren. Genom höjningen av taxorna skulle kommunen spara in ungefär 150 000 kronor per år.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott backat från Teknik-, fritid- och kulturnämndens beslut, rapporterar Sydöstran.

– Vi har redan ingångna avtal med hyresgäster som löper över olika tidsperioder, därför blir det svårt om det skulle träda i kraft under sommaren. Så det blir lite hackigt i det hela, säger Roger Fredriksson (M), kommunstyrelsens ordförande till SVT.

Höjning försenas – men kan öka

En höjning av avgifterna ses fortfarande som aktuell, men kan väntas tidigast till årsskiftet. Fredriksson (M) menar att det är en följd av den allmänna kostnadsutvecklingen, och därför kan det handla om mer än fem procent.

– Med tanke på energipriser och annat så är det ju precis likadant i hela samhället. Pengarna måste ju komma någonstans ifrån annars måste vi börja stänga ner anläggningar, och det tror jag inte någon vill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.