Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar Markus Wildenius mer om planen om båtpendel, för att underlätta för folk att ta sig in till julhandeln. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Infartsleden i sämre skick än väntat – båtpendel införs

Uppdaterad
Publicerad

De betongpålar som repareras under infartsleden i Karlskrona har visat sig vara i sämre skick än väntat. Nu planerar kommunen för en båtpendel in till stan, samtidigt som personbilar leds om.

Renoveringsarbetet på plats under infartsleden är pausat sedan i går, torsdag. Anledningen är att man måste säkerställa arbetsmiljön.

– Man hittade fler fel ju längre arbetet pågick. Nu är man under och jobbar där folk kör in till Trossö, under västra körbanan. Den klarar inte av belastning och vibration medan man jobbar. Det blir för mycket för betongen när den härdar, förklarar Karin Gimbe, avdelningschef på projektavdelningen.

Efter en månad – trafiken leds om

Infartsleden kommer att vara helt avstängd under natten till fredag. Vägen stängs från klockan 20 på torsdagskvällen. Från fredagsmorgonen och framåt kommer all trafik till och från Trossö att gå i de norrgående körfälten närmast Handelshamnen. Trafikljusen kommer att stängas av och bilar på väg in mot Trossö kommer inte kunna svänga vänster mot Handelshamnen.

I klippet förklaras med hjälp av en karta hur trafiken kommer att ledas om

Ska införa båtpendel

Karlskrona kommun berättade under torsdagens presskonferens att man planerar för att införa en båtpendel in till stan i samarbete med Affärsverken. Det som diskuteras är pendlingsmöjligheter från Wämöparken samt Hattholmen.

Markus Wildenius, chef för drift- och serviceförvaltningen berättar mer om planerna i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer