Foto: SVT/TT

Kommunens vädjan: Håll förskolebarnen hemma

Uppdaterad
Publicerad

Om det är möjligt – håll ditt barn hemma från förskolan hela januari.

Det är Karlshamns kommuns vädjan till småbarnsföräldrar i kommunen.

Karlshamns kommun vädjar nu till vårdnadshavare att hålla sina barn hemma från förskolan. Det för att minska risken för ytterligare smittspridning i kommunen.

− Förskolor ska enligt rekommendationerna förbli öppna. I förebyggande syfte och för att minska antalet kontakter mellan människor så vädjar vi ändå till alla vårdnadshavare som har möjlighet, att hålla barn hemma under januari månad, säger Torsten Berg, verksamhetschef förskola.

Arbetsmiljöverket har tagit fram skyddsutrustning för förskolans personal i form av visir, munskydd, skyddsförkläde och handskar. Dessa ska i Karlshamns kommun användas om en situation uppstår där ett barn på förskolan insjuknar med covidsymptom.

Totalt har Karlshamns kommun haft 876 konstaterade fall av covid-19 sedan utbrottets start. Fem personer i Karlshamns har avlidit med konstaterad smitta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer