Ensamhet för pensionär i Corona karantän. Foto: Janerik Henriksson/TT

Kommunerna söker volontärer för coronahjälp i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Blekinges kommuner är i behov av frivilliga som kan hjälpa äldre och andra riskgruppspersoner under den pågående coronapandemin.

– I den rådande situation som vi nu befinner oss i behöver vi all hjälp vi kan få, säger Morgan Bengtsson, kommunalråd i Olofström.

Karlskrona kommun söker volontärer som kan hjälpa äldre och andra personer som tillhör riskgrupper med anledning av coronaepedemin.

På sin hemsida skriver kommunen att uppgifterna kan handla om att hjälpa till med olika vardagssysslor, som att handla mat eller medicin, eftersom personer som tillhör riskgrupperna uppmanas att begränsa sin kontakt med andra personer.

Även Karlshamns kommun tar emot anmälningar från frivilliga och på Ronneby kommuns hemsida uppmanas den som vill hjälpa till att gå med i en frivillig-organisation.

Ordinarie personal jobbar hårt

Olofströms kommun söker frivilliga, då den egna personalen redan arbetar hårt för att upprätthålla ordinarie verksamhet och att ha en beredskap för att klara av kommande förändringar.

– I den rådande situation som vi nu befinner oss i behöver vi all hjälp vi kan få. Nu gäller det att kraftsamla kring lagarbete och samarbete, säger kommunalrådet Morgan Bengtsson på kommunens hemsida.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat om att Sölvesborgs kommun delar ut mat till äldre. Enligt Frivilliga resursgruppen i Sölvesborg pågår en dialog med kommunen om att även börja ta in anmälningar från frivilliga personer i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.