Sölvesborgs kommunhus Foto: SVT

Kommunledningen tar kraftigt avstånd från Pilthammar

Uppdaterad
Publicerad

Nu går Sölvesborgs kommunledning, med kommunchefen Lars Ericsson i spetsen, ut och tar kraftigt avstånd från det egna kommunalrådet Emilie Pilthammars skandalbild.

Reaktionerna mot kommunalrådet Emilie Pilthammars skandalbild fortsätter. Nu går kommunchefen och kommunledningen i Sölvesborgs kommun ut och kritiserar sitt eget kommunalråd.

Lars Ericsson, kommunchef i Sölvesborg Foto: Sölvesborgs kommun
Kritik mot toppmoderat

I ett pressmeddelande skriver kommunchefen bland annat att ”det är mycket beklagligt att Sölvesborgs kommuns anseende och goda rykte påverkas negativt genom att hela organisationen, med alla dess medarbetare, svärtas ned av sådana utspel”.

Vidare skriver kommunchefen att det är förkastligt att skämta eller ironisera om händelser som har med någon form av trakasserier att göra, och att kommunen tar starkt avstånd från agerandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot toppmoderat

Mer i ämnet