Konstkupp i Karlskrona – tjuvar stal dyrbara tavlor

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett nattligt inbrott på ett galleri i Karlskrona stals tavlor för uppåt 120 000 kronor. För ägaren Rolf Bardå blir stölden en ledsam historia.

– Jag hoppas kunna få tillbaka tavlorna, säger han.

Rolf Bardå har drivit konstgalleri i Karlskrona sedan 1970-talet och aldrig utsatts för stölder eller inbrott. Men inatt bröts sviten, när en eller flera tjuvar slog sönder en ruta och stal flera tavlor.

– Det var tre av konstnären Gunnar Torhamn, en av Tore Nobling och en Bengt Nordenberg som stals. Tjuvarna vet nog vilka tavlor de var ute efter, säger Rolf Bardå.

Karlskrona

Utreds som stöld

Tavlorna som stals låg i skyltfönstret, och en hängde innanför dörren. Rolf Bardå uppskattar deras värde till runt 120 000 kronor.

– Polisen har varit här och pratat med mig, men tjuvarna verkar inte ha lämnat så många spår efter sig. Polisen har sagt att de ska hålla koll och bland annat kontrollera olika bilar. Förhoppningsvis får jag tillbaka tavlorna.

Polisen utreder ärendet som stöld. I nuläget finns inga misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet